Αδιαβροχοποίηση με... κερύθραΘα πιστεύατε ποτέ ότι η κερήθρα της κυψέλης με τα μελίσσια θα μπορούσε να μετατρέψει... σε αδιάβροχο 100% το κυνηγετικό σας παντελόνι ή το τζάκετ; Μια φινλανδική εταιρεία αυτό ακριβώς κατόρθωσε, χάρη στην τεχνολογία και τη γνώση.

Οι Φινλανδοί ζουν σε μια όμορφη χώρα, αλλά με «δύσκολο» περιβάλλον για τον άνθρωπο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην έκθεση της Νυρεμβέργης, που φέτος είχε... ειδικό αφιέρωμα στις σκανδιναβικές χώρες, έβρισκε κανείς απίστευτα προϊόντα για τη χρήση τους στην ύπαιθρο, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες...

Η δημιουργία πλήρως αδιάβροχων ρούχων ήταν πάντα ένα πρώτο ζητούμενο για όσους δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα για τους Φινλανδούς που το κυνήγι είναι κύριο συστατικό της κουλτούρας τους. Για πολύωρη παραμονή στην ύπαιθρο και τη βροχή, λοιπόν, οι Φινλανδοί ανακάλυψαν το G-1000, ένα τεχνολογικό ύφασμα εντελώς αντιανεμικό και κατάλληλο για πεζοπορία αφού «αναπνέει», άρα όχι απόλυτα αδιάβροχο! Για να λύσουν το πρόβλημα, στράφηκαν στη φύση και χρησιμοποίησαν την κερήθρα των μελισσών, για να «σφραγίσουν» τα ρούχα τους και να τα μετατρέψουν σε αδιάβροχα 100%.

Ενα κομμάτι κερήθρας, ένα ηλεκτρικό σίδερο για το σιδέρωμα ή το πιστολάκι των μαλλιών είναι αρκετά για να στεγανοποιηθούν απολύτως ρούχα που δεν κατασκευάστηκαν ως αδιάβροχα!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να απλωθεί το υλικό της κερήθρας σε όλη την επιφάνεια του παντελονιού ή του τζάκετ και στη συνέχεια να... σιδερωθεί μέχρι να απορροφηθεί από το ύφασμα. Μάλιστα στα σημεία που εκτίθενται πιο πολύ στη βροχή (ώμοι, πλάτη) μπορούμε να περάσουμε όσο πιο πολλές φορές θέλουμε το φυσικό υλικό, αρκεί να το στεγνώνουμε.

Ενα κομμάτι κερήθρας, ένα ηλεκτρικό σίδερο για το σιδέρωμα ή το πιστολάκι των μαλλιών είναι αρκετά για να στεγανοποιηθούν απολύτως τα ρούχα.
Ενα κομμάτι κερήθρας, ένα ηλεκτρικό σίδερο για το σιδέρωμα ή
το πιστολάκι των μαλλιών είναι αρκετά για να στεγανοποιηθούν απολύτως τα ρούχα.

Η στεγανότητα...
Το υλικό της αδιαβροχοποίησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ύπαιθρο, αξιοποιώντας τη φωτιά της κατασκήνωσης ή ακόμη και τη φλόγα από το γκαζάκι για το μαγείρεμα, ώστε να απορροφηθεί το υλικό από το ρούχο...

Αδιαβροχοποίηση με... κερύθρα

Το GREENLAND WAX μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προστασία από το χιόνι, ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί κάποιος να περάσει μέσα και από ρυάκια ακόμη, χωρίς να βραχούν τα πόδια του!

Για όσους θυμούνται παλαιότερα άρθρα του «Εθνος-Κυνήγι», είναι η ίδια εταιρεία που είχε τοποθετήσει γυαλιά στη σόλα των άρβυλων, για να μη γλιστράνε στον πάγο.

Αδιαβροχοποίηση με... κερύθρα

Τώρα εκπλήσσουν ξανά, τόσο με το νέο τεχνικό ύφασμα όσο και με το «σαπούνι» κερήθρας για την αδιαβροχοποίηση!

Αδιαβροχοποίηση με... κερύθρα

Προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας δεν εισάγονται σήμερα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, όμως η χρησιμοποίηση της κερήθρας για τη στεγανοποίηση του κυνηγετικού ρουχισμού είναι μια ιδέα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμα και σε ατομικό επίπεδο (ο Κυπρίδημος έχει αρχίσει ήδη να κάνει πειράματα προσωπικής του έμπνευσης, για να τα παρουσιάσει προσεχώς).

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button