Επίδειξη «καφρίλας» στο you tube!Λένε ότι «ο βλάκας μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από τον ανίδεο»... Σωστό κι αυτό, πόσω μάλλον όταν πρόκειται και... για «κάφρο»!

Κατά μια περίεργη σύμπτωση, μια κατηγορία οπλοφόρων που... παριστάνουν τους κυνηγούς, θέλγονται απίστευτα από το διαδίκτυο και κλείνουν «ραντεβού» στο δημοφιλές «you tube», για να παρουσιάσουν σε κοινή θέα αυτά που θεωρούν ως «κατορθώματά» τους...

Μερικά λεπτά μόνο κρατάει το βίντεό τους, ωστόσο προλαβαίνουν να... παραβιάσουν τον μισό Δασικό Κώδικα.
Μερικά λεπτά μόνο κρατάει το βίντεό τους, ωστόσο προλαβαίνουν να...
παραβιάσουν τον μισό Δασικό Κώδικα.

Σε πολλά από τα βιντεάκια που αναρτούν πρωταγωνιστούν με αυτάρεσκο ύφος οι ίδιοι, χωρίς να έχουν κανέναν δισταγμό να προβάλουν... άπειρες παραβάσεις του δασικού κώδικα, αλλά και να προσβάλουν την κουλτούρα και τις αξίες που αντιπροσωπεύει το ίδιο το κυνήγι.

Από ένα από αυτά, που αφορούσε κυνήγι υδρόβιων στον Εβρο, είναι και οι φωτογραφίες αυτών των σελίδων... Οι «πρωταγωνιστές» κινούνται με μεγάλη ταχύτητα μέσα στα κανάλια χρησιμοποιώντας εξωλέμβιο κινητήρα μεγάλης ιπποδύναμης, πυροβολώντας παπιά και άλλα υδρόβια που ξεσηκώνει η θορυβώδης βάρκα τους!

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, είναι τόση η πρεμούρα τους να πρωταγωνιστήσουν, που ένα από τα παπιά που χτύπησαν φτερουγάει? από τη βάρκα, αφού δεν είχαν καν ελέγξει αν είναι ζωντανό!

Παραβάσεις...

Επίδειξη «καφρίλας» στο you tube!
Μερικά λεπτά μόνο κρατάει το βίντεό τους, ωστόσο προλαβαίνουν να...
παραβιάσουν τον μισό Δασικό Κώδικα και να προσβάλουν κατάφωρα την αισθητική,
τις αξίες και την αντίληψη όλων των πραγματικών κυνηγών.
Και αφού «αηδιάζουν» κυνηγοί, εύκολο είναι να αντιληφθεί κανείς τι αισθάνθηκαν άλλοι άνθρωποι,
ιδιαίτερα εκείνοι που προσπαθούν να καταλάβουν «τι είναι το κυνήγι»...
 
Επίδειξη «καφρίλας» στο you tube!

Ο νόμος που παραβιάζουν και οι δυο τους, είναι σαφής στη διατύπωσή του:

«Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ή η χρήση μηχανοκίνητων πλωτών μέσων για θήρα σε λίμνες, ποταμούς, ελώδεις εκτάσεις και λιμνοθάλασσες, καθώς και σε θαλάσσιες περιοχές σε ακτίνα 300 μέτρων από τις ακτές...»

Οι «πρωταγωνιστές» κινούνται με μεγάλη ταχύτητα μέσα στα κανάλια χρησιμοποιώντας εξωλέμβιο κινητήρα μεγάλης ιπποδύναμης, πυροβολώντας παπιά και άλλα υδρόβια που ξεσηκώνει η θορυβώδης βάρκα τους!
Οι «πρωταγωνιστές» κινούνται με μεγάλη ταχύτητα μέσα στα κανάλια χρησιμοποιώντας
εξωλέμβιο κινητήρα μεγάλης ιπποδύναμης, πυροβολώντας παπιά και άλλα υδρόβια
που ξεσηκώνει η θορυβώδης βάρκα τους!

Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβαν οι δυο «κυνηγαράδες», ή απλώς είναι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι νόμοι και οι κανόνες είναι μόνο... για τους άλλους; Στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν, καταλήγουν να εκθέτουν μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, και μάλιστα... στην «ευαίσθητη» περιοχή του Εβρου, όπου μάχες επί μαχών έχουν δοθεί -και δίνονται- για να παραμείνει το κυνήγι «ζωντανό»!

Τα ομοιώματα...
Για τον επίλογο της βιντεοσκοπημένης... εποποιίας τους, φύλαξαν και μια ακόμα παραβίαση της νομοθεσίας: «Απαγορεύεται η κατοχή, η εμπορία, η κατασκευή και η εκ του εξωτερικού εισαγωγή ομοιωμάτων?» λέει ο νόμος... Οι πρωταγωνιστές όμως θεώρησαν... καλό να «διαφημίσουν» τα ομοιώματα παπιών που διαθέτουν, τοποθετώντας τα μπροστά στα καρτέρια τους, και κυρίως μπροστά στην... κάμερα!

Στο εξής, το «Εθνος Κυνήγι» δεν θα έχει κανέναν δισταγμό να εκθέτει όσους... εκθέτουν το κυνήγι και τους κυνηγούς μέσα από το «you tube».

Και δυστυχώς, «υλικό» έχουμε βρει αρκετό!

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button