PERAZZI MX2000 SΜικρή Ιστορική Αναδρομή. Το 1957 και στην ηλικία των 25 χρονών, ο Daniele Perazzi ίδρυσε την εταιρία πυροβόλων όπλων PERAZZI και παράλληλα το δικό του εργοστάσιο στην Ιταλία, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής για τον ίδιο. Το αστείρευτο ταλέντο σε συνεργασία με την αποφασιστικότητα και την επιμονή για την κατασκευή του τέλειου όπλου από τον Daniele Perazzi είχε αποτέλεσμα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρίας. Οι επιτυχίες των σκοπευτών που χρησιμοποιούσαν τα όπλα PERAZZI διαδέχονταν η μια την άλλη, κερδίζοντας Ολυμπιακά μετάλλια, Παγκόσμιους Τίτλους και πολλές άλλες μεγάλες διακρίσεις και αυτό κάτι λέει.  

Ποιότητα – Αξιοπιστία – Αντοχή

Μεγάλη σημασίας είναι το γεγονός πως όλα τα μέρη των όπλων από τις κάννες, το μηχανισμό σκανδάλης, το κοντάκι και μέχρι την τελευταία βίδα, όλα μα όλα κατασκευάζονται μέσα στο εργοστάσιο για να ελέγχεται πάντα η ποιότητα. Χρησιμοποιώντας πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες για την κατασκευή των όπλων, οι έμπειροι οπλουργοί του εργοστασίου σε συνδυασμό με τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν πάντα στοχεύουν στην τελειότητα των όπλων και δεν αφήνουν ποτέ κανένα όπλο να φύγει εκτός εργοστασίου αν έχουν έστω και την παραμικρή αμφιβολία. Οι αυστηροί έλεγχοι και οι δοκιμές που γίνονται στα όπλα ξανά και ξανά και το γεγονός ότι το 60% των όπλων τελειοποιούνται στο χέρι εγγυάται πλήρως την αξιοπιστία και την αντοχή όλα αυτά τα χρόνια.

Το ΜΧ2000 S έχει για τα καλά κερδίσει τις εντυπώσεις όλου του σκοπευτικού και κυνηγετικού κόσμου με τις αποδόσεις του. Πρόκειται για ένα σούπερ ποζέ όπλο fixed choke με επιλογέα το οποίο βγαίνει σε δύο εκδόσεις, σπόρτιγκ ή κυνηγετικό. Ο δεκαπέντε φορές πρωταθλητής στο αγώνισμα του σπόρτιγκ George DIgwwed χρησιμοποιεί το MX2000 S και  για να το εμπιστεύεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής τότε αυτό λέει πολλά.Το ξύλο του όπλου, όπως και όλα τα όπλα PERAZZI είναι υψηλής ποιότητας και τέλειας αισθητικής ξεκινώντας από grade 3, ενώ οι ψάθες στο κοντάκι και ποδαράκι κατασκευάζονται στο χέρι από άριστους τεχνίτες. Η μεγάλη διαφορά του MX2000 S από τα προηγούμενα μοντέλα είναι η ύπαρξη επιλογέα για το ποια κάννη θα πυροβολήσει πρώτη και το γεγονός πως ο μηχανισμός σκανδάλης δεν είναι αποσπώμενος, αλλά ενσωματωμένος με coil springs για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία. Όλοι ξέρουμε πως οι μηχανισμοί σκανδάλης των όπλων PERAZZI είναι ασυναγώνιστοι και αυτό οφείλεται κυρίως στο ‘’ελαφρύ’’ τράβηγμα και το βάρος της σκανδάλης. Πρόκειται για ένα low profile όπλο, του οποίου τα κλειδιά και το action είναι εμπνευσμένα από τα γνωστά αγγλικά BOSS που θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο δίνοντας έτσι αξιοπιστία και θα λέγαμε και λιγότερο λάκτισμα κατά τον πυροβολισμό. Στο συγκεκριμένο μοντέλο οι άνθρωποι της PERAZZI κατάφεραν να συνδέσουν άψογα τα ξύλινα μέρη του όπλου μαζί με το μαύρο σε χρώμα action, που διαθέτει απλά αλλά συνάμα άψογα σκαλίσματα, ενώ η χρυσή σκανδάλη και η χρυσή επιγραφή στα πλαϊνά ήταν θα λέγαμε το κερασάκι στην τούρτα. Οι κάννες του όπλου, όπως και όλων το μοντέλων είναι κατασκευασμένες από ειδικό χάλυβα και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, αφού ο PERAZZI είναι γνωστός ανά το παγκόσμιο για τις βαλλιστικές ικανότητες των καννών του. Το MX2000 S όπως προαναφέραμε βγαίνει σε δύο εκδόσεις, σε κυνηγετικό και σπόρτιγκ και το βάρος του είναι ανάμεσα σε 3700 με 3800 γραμμάρια αναλόγως της πυκνότητας του ξύλου. Για κάποιον που θέλει να παραγγείλει ένα τέτοιο όπλο, έχει πολλές επιλογές όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως μήκος καννών, chokes, πλάτος ρίγας σκόπευσης, βάρος, επιλογή ξύλου και πολλά αλλά ενώ τα όπλα (κοντάκι) γίνονται στα μέτρα του κάθε πελάτη. Ο χρόνος αναμονής κατόπιν παραγγελίας ενός PERAZZI είναι γύρω στους 4-6 μήνες και σε τυχόν βλάβη σε οποιοδήποτε μοντέλο ( πράγμα σπάνιο) η εταιρία έχει πλήρη γκάμα ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Όσον αφορά την τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου που αρχίζει από €6000 συν φ.π.α, θα έλεγα πως δεν είναι και ότι φθηνότερο αλλά στο μυαλό μου έρχεται η φράση που λέμε όλοι πως ότι πληρώνεις παίρνεις και στην περίπτωση του PERAZZI MX2000 S παίρνεις πολλα!!!!       

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button