RUGER RED LABELRUGER RED LABELΤο καμάρι της Αμερικάνικης Οπλοβιομηχανία. Η εταιρεία Sturm, Ruger & Co ξεκίνησε από το 1948 να κατασκευάζει τα φημισμένα όπλα RUGER Αμερικής. Αμερικάνικη κατασκευή στην Αμερική από Αμερικανούς εργάτες. Το μοντέλο της εταιρείας RED LABEL είναι όπλο σούπερ ποζέ (over –under) και συγκαταλέγεται πρώτο ανάμεσα στις επιλογές των Αμερικανών κυνηγών και σκοπευτών. Πρόκειται για ένα όπλο στιβαρό και φτιαγμένο με τα καλύτερα και πιο γνήσια υλικά. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που η εταιρεία για αρκετό χρονικό διάστημα παράγει το συγκεκριμένο μοντέλο χωρίς κάποιες σημαντικές αλλαγές και ο κυριότερος λόγος είναι η αξιοπιστία που προσφέρει στους ιδιοκτήτες του σε συνδυασμό με πάρα πολλούς παράγοντες που θα δούμε πιο αναλυτικά στην συνέχεια.

      Το Red Label είναι ένα όπλο το οποίο έχει κατασκευαστεί για να εξυπηραιτεί τους Αμερικάνους κυνηγούς σε δύσκολα και σκληρά κυνήγια κάτω από απρόοπτες καιρικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν η εταιρεία έπρεπε να συνδυάσει την στιβαρότητα , την κομψότητα αλλά και την λειτουργικότητα σε ένα όπλο. Το όπλο βγαίνει μόνο σε δωδεκάρι,  μονοσκάνδαλο, με αυτόματους εξωλκείς σε 26,28 και 30 ίντσες μήκος κάνης. Οι αυλοί του είναι magnum 3’’ με διάμετρο 18,8 και γι’ αυτό δεν υπάρχει καθόλου λάκτισμα. Οι μεγάλοι αυλοί εξυπηρετούν σε δύο πράγματα . Πρώτο επιτρέπουν την χρήση βαρετών γομώσεων (40γρ+ ) χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος αλλά μειώνοντας και στο ελάχιστο το λάκτισμα και δεύτερο το όπλο σου δίνει την άνεση να το χρησιμοποιείς και συχνά για σκοπευτικούς σκοπούς (sporting clay). Τo όπλο φοράει τα φημισμένα chokes BRILEY τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι για να συνάβουν με τον σκληρό και ανθεκτικό χαρακτήρα των υπόλοιπων μερών του όπλου. Άλλη μια Αμερικάνικη καινοτομία είναι  οι πλαϊνές ρίγες της κάνης οι οποίες  αφαιρούνται πολύ εύκολα μετατρέποντας τες σε αεριζόμενες ενώ παράλληλα έχουμε και μείωση του βάρους. Σε συνθήκες όπου το όπλο θα χρησιμοποιηθεί για συνεχόμενες ντουφεκιές τότε αυτή η μικρή καινοτομία μπορεί να δώσει δυναμικό πλεονέτημα στο όπλο..

 Μία πλατιά ρίγα σκόπευσης βοηθάει στην εύκολη ευθυγράμιση του ματιού με τον στόχο ενώ η ακκίδα στο άκρο της ρίγας έχει το κλασσικό χρυσαφένιο χρώμα.

Τα περισσότερα μεταλλικά μέρη του όπλου όπως ο μηχανισμός, τα πλαϊνά μέταλλα (υποδοχέας), οι βελόνες και τα chokes που προαναφέραμε είναι κατασκευασμένα με stainless steel (ατσάλι)  για να αντέχουν στις άσχημες καιρικές συνθήκες και να διατηρούν την λειτουργικότητα τους σε ψηλά επίπεδα ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες. (Υγρασία-σκόνη-λάσπη).

 Μια άλλη καινοτομία στο RED LABEL είναι το σύστημα ασφάλειας και επιλογής κάνης. Προσφέρει άμεση ασφάλεια, πολύ εύκολη επιλογή και χρήση και προπάντων είναι πολύ εύκολο για κάποιον να διακρίνει με την πρώτη ματιά αν είναι ασφαλισμένο το όπλο ή όχι και σε ποια κάνη βρίσκεται ο επιλογέας. Ιδιαίτερα το σύστημα επιλογέα το οποίο λειτουργεί σαν πεταλούδα όπου με σταθερό το πάνω μέρος μπορείς να μετακινήσεις το κάτω μέρος είτε αριστερά είτε δεξιά και ανάλογα επιλέγεις ανάμεσα στις δύο κάννες.

  Όσον αφορά τα ξύλινα μέρη του όπλου είναι από Αμερικάνικη καρυδιά με σκουρόχρωμες αποχρώσεις και ωραία νερά και οι  εργοστασιακές διαστάσεις του κοντακιού είναι length of pull 35,86 εκ, drop at comb 3,81 εκ και drop at heel 8,85 εκ. Το  κοντάκι έχει βάση πιασίματος πιστολέ η οποία σου δίνει καλό και σταθερό κράτημα.

   Το συνολικό βάρος του όπλου είναι για το 26 ίντσες 3.400 γραμμάρια και για τις υπόλοιπες εκδόσεις των 28 και 30 ιντσών 3.500 γραμμάρια. Μπορεί να ακούγεται κάπως βαρετό για κυνηγετικό αλλά η σωστή κατανομή του βάρους δεν κουράζει ιδιαίτερα τα χέρια και σου δίδει την αίσθηση ότι κρατάς ένα πολύ πιο ελαφρύ όπλο στα χέρια σου.

     Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ενδιαφέρεται μελλοντικά να γίνει κάτοχος ενός RED LABEL  είναι το γεγονός πως οι πλαϊνές επιγραφές και κυνηγετικές αναπαραστάσεις στον μηχανισμό διατίθεται μόνο στην έκδοση των 28 ιντσών και τα ξύλινα μέρη του όπλου μπορούν να αντικατασταθούν με πλαστικά πολυεστερικά χρώματος μαύρου προσφέροντας εντελώς διαφορετική όψη και προστασία από την υγρασία. Η χρήση πολυεστερικών μερών είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Αμερική στους κυνηγούς που εξορμούν για υδρόβια και βαλτοκυνήγια καθώς κρατάνε στα χέρια τους ένα όπλο το οποίο ακόμη να μπεί ολόκληρο μέσα στο νερό δεν πρόκειται ούτε άμεσα αλλά ούτε αργότερα να πάθει οποιαδήποτε ζημιά ή διάβρωση.

 

     Τελευταία καινοτομία στο Ruger είναι το γεγονός ότι η Αμερικάνοι έχουν καταφέρει να χώσουν κάθε βίδα. Ναι καλά ακούσατε καμία βίδα δεν διακρίνεται στην εξωτερική όψη του όπλου.

    Ένα στιβαρό, όμορφο και αξιόπιστο όπλο σε μια πολύ προσιτή τιμή, φτιαγμένο για τα δύσκολα και σχεδιασμένο για μακρόχρονη σχέση με τον ιδιοκτήτη του.

     Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Ruger αλλά και για να τα δείτε από κοντά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Κύπρο .

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button