Το κυνήγι ασπίδα για τη δημόσια υγείαΕνα μείζον υγειονομικό πρόβλημα, τη φυματίωση των βοοειδών στη Βρετανία, που οφείλεται στους ασβούς, είχαμε αναφέρει πριν από αρκετούς μήνες στο «Εθνος-Κυνήγι».

Η φυματίωση των βοοειδών μεταδίδεται και στον άνθρωπο, αλλά κυρίως προκαλεί τεράστιες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, με καταστροφή ολόκληρων κτηνοτροφικών μονάδων και οικονομική εξουθένωση του ήδη συμπιεσμένου κτηνοτροφικού κόσμου. Μεταδίδεται κυρίως με τους ασβούς, οι οποίοι είναι φορείς της νόσου. Μολύνουν με τα ούρα τους, που φέρουν μεγάλο φορτίο βακίλων φυματίωσης, τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Το κυνήγι ασπίδα για τη δημόσια υγεία

Οι ασβοί τυγχάνουν προστασίας από τον βρετανικό νόμο εδώ και μερικά χρόνια και κυρίως έχουν αποτελέσει για τους ζωολάτρες ένα ακόμα «σύμβολο». Οπως ακριβώς στη χώρα μας τα αδέσποτα σκυλιά. Η επίσημη άποψη της βρετανικής κτηνιατρικής εταιρείας και του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος ελέγχου της επιδημίας, από την ουσιαστική μείωση του αριθμού των ασβών.

Η κυβέρνηση ψήφισε την άρση της προστασίας του ασβού και από τον Ιούνιο του 2013, ομάδες ελεύθερων σκοπευτών θα επιχειρήσουν να μειώσουν τον αριθμό των ασβών που μεταδίδουν τη φυματίωση. Ειδικοί έλεγχοι των νεκρών ασβών [σικ!] θα πιστοποιούν τη γρήγορη και ανώδυνη θανάτωσή τους.

Μετάδοση φυματίωσης...
Οι ζωολατρικές ομάδες σε απάντηση σηκώνουν το... λάβαρο της συλλογής υπογραφών, αγνοώντας οποιονδήποτε κίνδυνο δημόσιας υγείας από τη μετάδοση της φυματίωσης και ζητώντας ένα πανάκριβο και ανεπαρκές σχέδιο... σύλληψης και εμβολιασμού των ασβών.

Το κυνήγι ασπίδα για τη δημόσια υγεία

Ο εμβολιασμός δεν εξασφαλίζει ανοσία στο σύνολο των ζώων, δεν δίνει λύση για τα είδη νοσούντα ζώα ή τους φορείς, και δεν αποτελεί εγκεκριμένο τρόπο ελέγχου από την ΕΕ. Και κυρίως στοιχίζει υπερβολικά ιλιγγιώδη νούμερα στερλινών σε εποχή κρίσης, που καλούνται να τα πληρώσουν οι πληττόμενοι κτηνοτρόφοι! Η μετατροπή του ασβού σε σύμβολο από τις ακραίες ομάδες, μετά την αντίστοιχη υπόθεση της αλεπούς σημαίνει την είσοδο της Βρετανίας σε μια περίοδο απόλυτης κρίσης των δομών που ρυθμίζουν τη σχέση του ανθρώπου με το υπαίθριο περιβάλλον του και τη δημόσια υγεία. Ναι, δυστυχώς, πρόκειται για την εγκαθίδρυση ενός μεταμοντέρνου ζωολατρικού μεσαίωνα, με όπλο τον χειρισμό της κοινής γνώμης σε ένα εξαιρετικά ειδικό θέμα.

Οι ακραίοι ζωολάτρες καθορίζουν την πολιτική για τη σοβαρή διαχείριση μιας επιδημίας που έχει σχέση και με την ανθρώπινη υγεία, όπως η φυματίωση.
Οι ακραίοι ζωολάτρες καθορίζουν την πολιτική για τη σοβαρή διαχείριση μιας επιδημίας που
έχει σχέση και με την ανθρώπινη υγεία, όπως η φυματίωση.

Αν στη Βρετανία οι ακραίοι ζωολάτρες καθορίζουν την πολιτική για τη σοβαρή διαχείριση μιας επιδημίας που έχει σχέση και με την ανθρώπινη υγεία, όπως η φυματίωση, τότε εδώ δεν... χρειάζεται να κοιτάξετε μακριά.

Οι ίδιοι τύποι υπάρχουν ήδη και εδώ κατέχουν δημόσιες θέσεις, λαμβάνουν αποφάσεις και διαχειρίζονται την επιδημία της λύσσας που εξαπλώνεται, με κριτήρια παιδικού επιτραπέζιου παιχνιδιού!

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button