Στα ίδια...Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να χαρείς ή να... στενοχωρηθείς μετά την έκδοση άλλης μίας ρυθμιστικής απόφασης για τη νέα κυνηγετική περίοδο.

Μίας απόφασης που δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τη περσινή, με εξαίρεση την κάρπωση του αγριόχοιρου και την ισχυρή πιθανότητα να αυξηθεί το όριο από 4 σε 5 ζώα ανά έξοδο. Σε ό,τι αφορά την ημερήσια κάρπωση ανά είδος καθώς και τις ημέρες της κυνηγετικής περιόδου, ισχύουν τα ίδια. Μία προσπάθεια, έως την τελευταία στιγμή, για να ενταχθεί και η χωραφόχηνα στα θηρεύσιμα δεν απέδωσε, αφού προσέκρουσε στην «οικοφοβία» της υπαλληλικής ιεραρχίας του ΥΠΕΚΑ. Για το ζαρκάδι, που βρίθει παντού, ούτε λόγος και φέτος για μία πιλοτική, έστω, απόφαση και για μόνο έναν μήνα όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα η ηγεσία της Κ.Σ.Ε.

Στα ίδια...

Από την άλλη πλευρά, η αποφυγή οποιασδήποτε μείωσης, χρονικής ή ποσοτικής, αποτελεί θετική εξέλιξη, αφού έχουμε συνηθίσει σε ανούσιες περικοπές και μάλιστα επί σειρά ετών. Μελανό σημείο, το κόστος των αδειών, που δεν έχει καμία μείωση, παρότι ο μισός ενεργός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται χωρίς δουλειά. Δεν ξέρουμε αν η τρόικα έχει θέσει βέτο στη μείωση των τελών της άδειας υπέρ Δημοσίου, αλλά είναι σίγουρο ότι στο «πράσινο ταμείο», που θεωρείται ότι καταλήγουν αυτά τα χρήματα, μόνο έργο δεν παράγεται. Θυμάστε ότι συνήθως χρηματοδοτούν παράλογες απαγορεύσεις κυνηγίου, όπως αυτή με τις δημοτικές καφετέριες στην Πάρο, την οποία είχαμε αποκαλύψει σε παλαιότερο τεύχος. Αλλωστε, αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για το «πράσινο ταμείο», θα ενέκριναν την ένταξη του ζαρκαδίου στα θηρεύσιμα, αφού όσοι επιθυμούσαν να το κυνηγήσουν θα έπρεπε να εκδώσουν συμπληρωματική άδεια με καταβολή τελών υπέρ του συγκεκριμένου ταμείου... Ας όψεται το οικοδελτίο του ΣΚΑΪ!

Υ.Γ.: Δεν θα εφαρμοστεί, προς το παρόν, η υλοποίηση της απόφασης περί κατεδάφισης των καλυβών στο Δέλτα του Εβρου. Η κατεδάφιση των παραπηγμάτων αναστέλλεται για δύο χρόνια με ειδική διάταξη στις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.Εννοείται ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανείς εφησυχασμός από την κυνηγετική οικογένεια, αφού πρόκειται περί... αναστολής.

Αντώνης Μπληζιώτης
bliziotis@pegasus.gr

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button