Επείγον... αφοπλισμός!Δύο μόλις εβδομάδες πριν από τη λήξη της διαβούλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον περιορισμό της κατοχής κυνηγετικών όπλων, φαντάζει πλέον επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής όλων των κυνηγών σε αυτήν.

Τώρα είναι επιτακτική πλέον η σύμπλευση κυνηγών, σκοπευτών, συλλεκτών, εμπόρων και εργαζομένων σε επιχειρήσεις που ζουν από το κυνήγι για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Επείγον... αφοπλισμός!

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, έστω και καθυστερημένα, ένα επικίνδυνο ερωτηματολόγιο έχει τεθεί σε διαβούλευση εδώ και δύο μήνες, με στόχο να αποδείξει -μόνο- την εγκληματική χρήση των όπλων. Μέσα από ένα πονηρό ερωτηματολόγιο που εξισώνει όλα τα όπλα, ακόμη και αυτά των κακοποιών με τα κυνηγετικά και τα σκοπευτικά των ολυμπιακών αγωνισμάτων! Απόλυτη, δηλαδή, ισοπέδωση των νόμιμων όπλων με αυτά των παρανόμων!

Στο ερωτηματολόγιο δεν υπάρχουν διακρίσεις των οπλοκατόχων και η μόνη απάντησή μας σ' αυτήν τη μεθοδευμένη πρακτική είναι η ομαδική συμμετοχή στη διαβούλευση επιλέγοντας την πρόταση «1» σε όλες τις απαντήσεις. Προσοχή, δεν γίνεται καμία εξαίρεση για τα κυνηγετικά όπλα. Γι' αυτό και μόνο πρέπει να συμμετάσχουμε.

Η συμμετοχή είναι απλούστατη, υπάρχει και εικονίδιο για επιλογή γλώσσας, όπου επιλέγουμε τα ελληνικά, ακολουθώντας τη διαδικασία. Το πιο ανησυχητικό, που θα πρέπει να προβληματίσει αλλά και να κινητοποιήσει όλους τους νόμιμους κατόχους όπλων στην Ευρώπη, είναι ότι το ερωτηματολόγιο είναι παραπλανητικό και προσπαθεί να ωθήσει τον άσχετο αναγνώστη να αποδεχθεί την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων από την ΕΕ για τη δήθεν προστασία του.

Επειδή είναι σίγουρο ότι αντικυνηγετικές οργανώσεις αλλά και -αγνώστων συμφερόντων- Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα λάβουν μαζικά μέρος στη διαβούλευση, είναι επιτακτική η ανάγκη να ακουστεί η γνώμη μας.

Προσοχή, στο τέλος της διαδικασίας και αφού έχετε απαντήσει όλες τις ερωτήσεις, υπάρχει ένας κωδικός ασφαλείας για την αποφυγή αλλαγής των απαντήσεων. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τους αριθμούς ή και τα γράμματα τα οποία θα εμφανιστούν στην οθόνη και να τα επιβεβαιώσετε.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ζητήστε από τους πιτσιρικάδες να σας βοηθήσουν. Είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις διαδικασίες. Μάλιστα, στο τέλος μπορείτε να τυπώσετε αποδεικτικό της συμμετοχής σας με τυπωμένες τις απαντήσεις! Ολες στο «1» . Και μην ξεχνάτε, έμειναν μόνο δύο εβδομάδες, γι' αυτό απαντήστε όλοι μπαίνοντας στο: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=ReduceFirearmsRisk

Αντώνης Μπληζιώτης
bliziotis@pegasus.gr

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button