Οι απειλές του Αγγελέτου...ΘΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Οι απειλές του Αγγελέτου...

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον... αγώνα του δηλώνει ο κ. Αγγελος Αγγελέτος μετά την υπογραφή της νέας Ρυθμιστικής Απόφασης που επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχεια της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Δηλώνει έτοιμος όχι μόνο να προσβάλει και τη νέα Ρυθμιστική αλλά και να κινηθεί νομικά κατά της... διεφθαρμένης ηγεσίας του Υπουργείου Καταστροφής Περιβάλλοντος όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί το ΥΠΕΚΑ. Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Οι απειλές του Αγγελέτου...

- «Eν γνώσει της ότι παρανομεί η διεφθαρμένη ηγεσία του Υπουργείου Καταστροφής Περιβάλλοντος εξέδωσε νέα απόφαση για το κυνήγι, εξίσου παράνομη, βγάζοντας τη γλώσσα της στη δικαιοσύνη. Οι φαύλοι κουμποροφόροι πανηγυρίζουν τη νίκη τους, δηλαδή τη νίκη της φαυλοκρατίας, του παραγοντισμού και της ασέλγειας εις βάρος του περιβάλλοντος και του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ομως δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος. Κάνει διαπιστώσεις των αξιών του ελληνικού λαού, χαρακτηρίζει φαύλους τους πολιτικούς και διεφθαρμένη και σαθρή την κυβέρνηση. Σε άλλη του ανάρτηση αναγράφει τα εξής πρωτοφανή για λειτουργό της δικαιοσύνης:

- «Το ότι τούτος ο λαός στερείται αξιών και σεβασμού απέναντι στους θεσμούς δεν νομίζω να αμφισβητείται. Ομως ας αναμένουν, φαύλοι πολιτικοί και άνοες διαδρομιστές και υποστηρικτές τους τη συνέχεια...Σε μια χώρα που η σαθρή και διεφθαρμένη κυβέρνηση δέχεται έτοιμα τα κείμενα των νομοθετημάτων και απλώς τα προσυπογράφει δεν υπάρχει άλλη απάντηση από τη συνέχιση του αγώνα. Θα συνεχιστεί η δίκη με συμπροσβολή της νέας απόφασης και θα ζητηθεί πάλι αναστολή. Και οι απειλές δεν κάνουν το αυτί μου να ιδρώσει. Τον λόγο τώρα θα τον έχουν τα ποινικά δικαστήρια και ας κρύβονται κάποιοι πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Θα δούμε και ποιοι αξίζουν την ψήφο μας».

Οι απειλές του Αγγελέτου...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελέτος είχε προειδοποιήσει με δηλώσεις του ότι θα προσφύγει και πάλι στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που υπογραφόταν νέα ρυθμιστική απόφαση. Και όπως φαίνεται θα το πράξει συμπροσβάλλοντάς την, εν όψει της εκδίκασης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναδρομή

Οι απειλές του Αγγελέτου...
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δικηγόρος κ. Αγγελος Αγγελέτος πρόεδρος της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές και, αξίζει να σημειωθεί, ότι κερδίζει τα ασφαλιστικά μέτρα. Η Υπουργική Ρυθμιστική Απόφαση κάθε φορά ακυρώνεται και το κυνήγι αναστέλλεται. Ομως πάντοτε η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, ακόμα και επί των ημερών της κ. Μπιρμπίλη, εκδίδει νέα Ρυθμιστική και έτσι δεν δημιουργείται ποτέ πρόβλημα πέρα από μια πρόσκαιρη αναστάτωση ανάμεσα στις χιλιάδες κυνηγούς.

 

Η πρώτη προσφυγή είχε γίνει το 1993 όταν υπουργός Γεωργίας τότε ήταν ο κ. Απόστολος Σταύρου, βουλευτής υπολοίπου Αττικής που έδωσε άμεσα λύση εκδίδοντας νέα Ρυθμιστική Απόφαση. Το παράδειγμά του ακολούθησαν στη συνέχεια ακόμα 7-8 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για να φτάσουμε στο 2013 όπου η Νέα Ρυθμιστική φέρει την υπογραφή του κ. Καλαφάτη. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο... αντίδικος απειλεί με προσωπική μήνυση τον υπουργό ΥΠΕΚΑ.

Aλλαγές στη Νέα Ρυθμιστική

  • Θηλαστικά: καμία αλλαγή.
  • Πουλιά (α) Δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά.: Τρυγόνι ημερομηνία λήξης από 28/2 στις 20/2.
  • Σιταρήθρα: ημερομηνία λήξης από 10/2 στις 31/1.
  • Καρακάξα, Κάργια, Κουρούνα: ημερ. λήξης από 28/2 στις 20/2.
  • Τα υπόλοιπα χωρίς αλλαγές.
  • Πουλιά (β) Υδρόβια και παρυδάτια: καμία αλλαγή.

Νίκος Φωτακόπουλος

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button