Ε.ΦΥ.Π ... και φιλανθρωπία!!!ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Ε.ΦΥ.Π ... και φιλανθρωπία!!!

Δεν ήταν άλλη μία κυνοφιλική εκδήλωση όπως όλες οι προηγούμενες που διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά. Δεν ήταν ούτε μία επίδειξη ικανοτήτων των τετράποδων φίλων μας.

Ηταν μία ανθρωπιστική και φιλανθρωπική ενέργεια αγάπης, που αποφάσισαν από κοινού οι όμοροι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Δράμας και της Προσοτσάνης και επιμελήθηκε ιδιαίτερα ο μετρ του είδους κ. Γιώργος Παπαντωνίου. Ο αγαπητός κατά κόσμο «Ντέταρι» με την εμπειρία του οργάνωσε άριστα τα τερέν που αγωνίστηκαν οι σκύλοι .

Ε.ΦΥ.Π ... και φιλανθρωπία!!!

Τα δύο Δ.Σ., με επικεφαλής τους δύο προέδρους κ. Γεωργιάδη Γιάννη και Μάνο Νικολαΐδη των παραπάνω συλλόγων, έκαναν ό,τι ήταν εφικτό για την επιτυχία των αγώνων.

Κυνηγοί και φίλοι της κυνοφιλίας από όλο τον Νομό Δράμας αλλά και κυνόφιλοι από την Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, και έδωσαν βροντερό «παρών».

Ενίσχυση οικογένειας
Οι δηλώσεις αρχικά φτάσανε τους 55 σκύλους. Από αυτούς παρουσιάστηκαν οι 38 και αυτό γιατί οι υπόλοιποι κυναγωγοί δεν τα «κατέβασαν» στους αγώνες γιατί ο μοναδικός λόγος της δήλωσης τους ήταν για την οικονομική ενίσχυση και τον σκοπό των κυνοφιλικών αγώνων. Στις παραπάνω δηλώσεις συμμετοχής των 10€, προσθετικό εισπρακτικό χαρακτήρα είχανε και οι λαχνοί που βγήκαν προς πώληση. Οι λαχνοί ήταν της συμβολικής αξίας των 2€ και κλήρωναν ένα όπλο και πολλά μικρότερα δώρα που δώρισαν χορηγοί - καταστηματάρχες, και οι κυνηγοί ? επισκέπτες τα τίμησαν δεόντως.

Ε.ΦΥ.Π ... και φιλανθρωπία!!!

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν δόθηκαν για ενίσχυση της οικογένειας του αδικοχαμένου Δημήτρη Κατσαβούνη, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν «μαζί» μας. Η φόρτιση και η συγκίνηση ήταν διάχυτη καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης σε όλους τους παρευρισκομένους.

Επίσημοι καλεσμένοι υπήρχαν και σε αυτή την εκδήλωση. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπία του Συλλόγου Κυνηγών και Ψαράδων του Gotse Delchev της γειτονικής Βουλγαρίας που μαζί τους ήρθανε και 2 κυνηγοί με 2 κούρτσχααρ για να συμμετάσχουν στον αγώνα. Επίσης το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Καβάλας κ. Καλαϊτζίδης Κώστας που «έτρεξε» τον αγαπημένο του σκύλο «Ρίνο». Μαζί του και αρκετά μέλη από το Δ.Σ. του Κ.Σ. Καβάλας. Επίσης από τον Κ.Σ. Δοξάτου το «παρών» έδωσε ο υπογράφων που δήλωσε τον σκύλο του Kouatro Groupo Di Giorgio που τελικά δεν αγωνίστηκε γιατί έκανε «χρέη» ρεπόρτερ το αφεντικό του.

Ε.ΦΥ.Π ... και φιλανθρωπία!!!

Η πρωινή συνάντηση ορίστηκε για τις 07:00 στο κέντρο της Προσοτσάνης, στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε στο πευκόδασος πλησίον του Δασονομείου. Εκεί δόθηκαν οι οδηγίες από τον κ. Παπαντωνίου Γιώργο για τα 4 τερέν των αγώνων, τον χρόνο της αξιολόγησης του κάθε σκύλου και περαιτέρω οργανωτικούς κανονισμούς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη δέουσα προσοχή όλων των αγωνιζόμενων αλλά και των θεατών για να μην μπαίνουν μέσα στα σπαρμένα χωράφια και να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στις αγροτικές περιουσίες. Ολα τα τερέν ήταν στη ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων Προσοτσάνης ? Πετρούσας - Μικρόκαμπου. Οι τρεις κριτές που αφιλοκερδώς δώσανε το «παρών» ήταν οι κ.κ. Γαριβάλδης Αθανάσιος, Κλαδάκης Δημήτριος και Μαυροβίτης Ιωάννης.

Στα αγωνιστικά τώρα, τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλά. Η ζέστη από το πρωί έκανε αισθητή την παρουσία της και δυσκόλεψε αφάνταστα σκύλους, κριτές και κυναγωγούς. Η άπνοια και η λιγοστή υγρασία που υπήρχε στο έδαφος έκανε επιπρόσθετα την κατάσταση αφόρητη. Οι πεδινές πέρδικες τέλος, ζευγαρωμένες και αυτές πλέον όπως απαιτεί η «μαμά» φύση την εποχή αυτή, ήταν λίγες και δύσκολες στην εύρεση τους. Εντοπίστηκαν συνολικά πέντε ζευγάρια πουλιά και αυτά πολύ «ανήσυχα».

Στη βαθμολογία μπήκε τελικά με την προβλεπόμενη απαιτούμενη αξιολόγηση μόνο ένας σκύλος, το Αγγλικό Σέττερ «Μπουμπού» του κ. Παπαχρήστου Κωνσταντίνου. Τα υπόλοιπα σκυλιά που κερδίσανε τίτλους δεν είχανε συνάντηση με κάποια πεδινή πέρδικα αλλά κρίθηκαν ικανά από τον τρόπο της έρευνας και της γενικότερης παρουσία τους εντός αγωνιστικού χώρου. Από αυτούς ξεχώρισαν οι σκύλοι των κ.κ. Αθανάσιου Πατέλη, Γεώργιου Στεφανίδη, Δήμου Μαυρομάτη και Κωνσταντίνου Χατζάτογλου.

Περισσή φόρτιση
Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε και πάλι στο πευκοδάσος της Προσοτσάνης όπου οι τρεις κριτές πριν την αξιολόγηση των σκύλων και την απόδοση βραβείων, ευχαρίστησαν τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Δράμας και Προσοτσάνης που τους προσκάλεσαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση που ολοκληρώθηκε σε συγκινησιακό κλίμα και με περισσή φόρτιση για τον χαμό του αγαπητού σε όλο τον κυνηγετικό κόσμο, Δημήτρη Κατσαβούνη.

Και εμείς με τη σειρά μας να πούμε ότι οι κυνηγοί είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που δείχνουν την ευαισθησία του σε αντίστοιχα κοινωνικά θλιβερά συμβάντα των συνανθρώπων μας.

Ευχόμαστε καλό παράδεισο και ταξίδι στον Δημήτρη και να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θα τον θυμόμαστε πάντα όλοι εμείς οι κοντινοί του φίλοι.

Ηλίας Μουλιστάνος (Συνεργάτης του www.ihunt.gr )
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ηλίας Μουλιστάνος

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button