Αγώνες στη Λήμνο 

Αγώνες στη Λήμνο

Iσως ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους αγώνες από τους δέκα (!) που διοργανώθηκαν, το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Μαρτίου, αυτός που έγινε στη Λήμνο.

Και ο κυριότερος λόγος για να χαρακτηριστεί ο... νησιώτικος αγώνας ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους είναι ασφαλώς το θήραμα, που ήταν η άγρια πέρδικα τσούκαρ. Χωρίς να υποτιμούμε την αξία των διοργανώσεων με απελευθερωμένο θήραμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η άγρια τσούκαρ είναι ένα πολύ δύσκολο τεστ ακόμα και για τους πλέον έμπειρους σκύλους.

Αγώνες στη Λήμνο

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας των αγώνων της Λήμνου είναι το γεγονός ότι παρά την αφθονία των θηραμάτων μόνο πέντε σκύλοι κατάφεραν να μπουν στη βαθμολογική κατάταξη από τους τριάντα που συμμετείχαν την κάθε ημέρα.

- Την πρώτη μέρα στις βρετανικές φυλές, όπου κριτές ήταν οι κ. Νίκος Στεφανάτος και Δημήτρης Καψάσκης, η κατάταξη είχε τρεις σκύλους στη βαθμολογία (όλα Σέττερ), ενώ στις ηπειρωτικές, όπου κριτές ήταν οι Νίκος Στεφανάτος και ο δόκιμος Νίκος Φωτακόπουλος, κανένας σκύλος δεν κατάφερε να διακριθεί.

-Τη δεύτερη μέρα ένα Επανιέλ Μπρετόν έσωσε την τιμή των ηπειρωτικών, ενώ στις βρετανικές φυλές ένα ακόμα Αγγλικό Σέττερ μπήκε στη βαθμολογία και επιβεβαίωσε την προτίμηση των Λημνιών κυνηγών σε αυτήν τη σπουδαία φυλή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι συμμετοχές των Σέττερ ήταν υπερδιπλάσιες σε σχέση με αυτές των Πόιντερ, τα οποία σε γενικές γραμμές είχαν πολύ καλό επίπεδο.

Αγώνες στη Λήμνο

Ολοι σχεδόν οι σκύλοι είχαν ευκαιρίες μια και υπήρχαν άφθονες πέρδικες στα τερέν όπου διεξήχθησαν οι αγώνες, αν και τα πουλιά ήταν αρκετά δύσπιστα και... φευγάτα. Μάλλον ή πίεση των εκπαιδευτικών των προηγούμενων ημερών, τα έκανε πολύ επιφυλακτικά δυσκολεύοντας πολύ την αποστολή όλων των σκύλων, που αξίζει να σημειωθεί ότι ανήκαν σε ερασιτέχνες κυνηγούς.

Ο Αγώνας διοργανώθηκε με την υποστήριξη των τροφών Top Professional και του www.kynoclub.gr.

-Ο Κυνοφιλικός Ομιλος Λήμνου ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί έναν σημαντικό θεματοφύλακα της διατήρησης των άγριων πληθυσμών της αυτόχθονης πέρδικας τσούκαρ (Alectoris chukar), που σε αγαστή συνεργασία με τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο, τις Δασικές Αρχές και τη θηροφυλακή έχουν καταφέρει, παρά τα προβλήματα, να διατηρούν το είδος σε ικανοποιητικούς αριθμούς.

Οι αγώνες που διοργάνωσε ο ΚΥΝ. Ο. Λ., πέρα από την κυνοτεχνική τους σημασία, είχαν ως στόχο την καταμέτρηση της πυκνότητας των πουλιών και την κατανομή τους στον βιότοπο. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά και, αν οι πέρδικες, που αυτή την εποχή έχουν σχηματίσει ζευγάρια, προστατευτούν από τα πολυπληθή κορακοειδή, είναι βέβαιο ότι θα έχουν μια πολύ καλή αναπαραγωγική περίοδο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 22 Μαρτίου

Βρετανικές φυλές

Κριτές: Νίκος Στεφανάτος -Δημήτρης Καψάσκης

  • 1ος Εξαίρετος Riska Αγ. Σέττερ κυναγωγός Βαγγέλης Δανιήλ.
  • 2ος Εξαίρετος Rapakoulia's G. Genneos Aγ. Σέττερ κυναγωγός Ν. Κρασσάς
  • 3ος Εξαίρετος Gogo Aγ. Σέττερ κυναγωγός Νίκος Μάλης

Ηπειρωτικές φυλές

Κριτές: Νίκος Στεφανάτος - Νίκος Φωτακόπουλος

  • Κανένας σκύλος στη βαθμολογία

Κυριακή 23 Μαρτίου

Βρετανικές φυλές

Κριτές: Δημήτρης Καψάσκης - Νίκος Στεφανάτος

  • 1ος Εξαίρετος Orfeas κυναγωγός Στράτος Αγιοστρατίτης

Ηπειρωτικές φυλές

Κριτές: Νίκος Στεφανάτος - Νίκος Φωτακόπουλος

  • 1ος Εξαίρετος Pele apo Posidonia Επανιέλ Μπρετόν κυναγωγός Σ. Παπάνος

Στράτος Αγιοστρατίτης

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button