Εκπαίδευση σε κινητή σιλουέτα...ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εκπαίδευση σε κινητή σιλουέτα...

Μια απίστευτη εμπειρία σκοποβολής, εκπαίδευσης και διασκέδασης έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα σε κινητή σιλουέτα αγριόχοιρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας το Σάββατο 5 Απριλίου.

Στο Σκοπευτήριο Καλλιθήρου, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των μελών του Σκοπευτικού Αθλητικού Ομίλου Καρδίτσας «Αρτεμις», δεκάδες κυνηγοί, αγριόχοιρου κυρίως, έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες σκοπευτικής απόλαυσης με κινούμενους στόχους αγριόχοιρου σε δύο τερέν και μεταλλικούς στόχους μαζί με πήλινους δίσκους σε όρθια θέση σε ένα τερέν.

Στο δεύτερο τερέν, η σιλουέτα κρέμεται από συρματόσχοινο και μετακινείται (δεξιόστροφα) προς τα κάτω, αφού πρώτα ο κυνηγός ρίξει τον κίτρινο μεταλλικό στόχο και χρησιμοποιήσει τα δύο μονόβολα που του
Στο δεύτερο τερέν, η σιλουέτα κρέμεται από συρματόσχοινο και μετακινείται (δεξιόστροφα) προς τα κάτω, αφού πρώτα ο κυνηγός ρίξει τον κίτρινο μεταλλικό στόχο και χρησιμοποιήσει τα δύο μονόβολα που του απομένουν για να στοχεύσει σωστά τη σιλουέτα.

Εκπαιδευτική ημερίδα
Ολα ξεκίνησαν από μία ιδέα της κυνηγετικής ιστοσελίδας ihunt.gr, μετά τον βαρύ φόρο αίματος της κυνηγετικής οικογένειας από τα τραγικά δυστυχήματα στο κυνήγι του αγριόχοιρου.

Αρωγός σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια στάθηκε η εταιρεία Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ, που προσέφερε τόσο τα όπλα, και συγκεκριμένα τη νέα καραμπίνα FRANCHI AFFINITY, όσο και τα μονόβολα φυσίγγια της Lambro και συγκεκριμένα τα PALLA, ώστε να χρησιμοποιούν όλοι οι συμμετέχοντες τα ίδια ακριβώς όπλα και πυρομαχικά.

Οπως αναφέρθηκε, ο αγώνας αυτός δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για μια εκπαιδευτική ημερίδα, αφού ο κ. Φάνης Καραμπατζάκης, επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ορθή πρακτική στο κυνήγι του αγριόχοιρου.

Εκπαίδευση σε κινητή σιλουέτα...

Σε ειδικά διαβαθμισμένο στόχο με τη σιλουέτα του αγριόχοιρου, ο κ. Καραμπατζάκης επεξήγησε στους παρόντες γουρουνοκυνηγούς την ανάγκη εκπαίδευσης στη σκοποβολή με μονόβολα φυσίγγια και μόνο, αφού κάθε φυσίγγι άλλου τύπου καταλήγει σε απώλεια του θηράματος ή σε καταστροφή του κρέατός του από τις τοξίνες!

Με αναλυτική επεξήγηση στη σιλουέτα, ο κ. Καραμπατζάκης επεσήμανε τη ζημιά που κάνει κάθε λάθος στη βολή, στον αγριόχοιρο, είτε αυτή τον τραυμάτισε στα πόδια, είτε στη γνάθο, είτε στη ράχη κ.α.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος στόχος, που προέρχεται από κεντροευρωπαϊκή χώρα, αφαιρεί βαθμούς αν η βολίδα χτυπήσει σε απαγορευμένο σημείο για τη θήρα του ζώου.

Ο μέγας χορηγός των αγώνων σκοποβολής - σεμιναρίων ενημέρωσης των κυνηγών αγριόχοιρου, κ. Γιάννης Ναυπλιώτης, ιδιοκτήτης της ελληνικής εταιρείας κατασκευής φυσιγγίων Lambro και αντιπρόσωπος των κυνηγε
Ο μέγας χορηγός των αγώνων σκοποβολής - σεμιναρίων ενημέρωσης των κυνηγών αγριόχοιρου, κ. Γιάννης Ναυπλιώτης, ιδιοκτήτης της ελληνικής εταιρείας κατασκευής φυσιγγίων Lambro και αντιπρόσωπος των κυνηγετικών όπλων της ιταλικής FRANCHI.

Ανυπαρξία χώρων
Ο κ. Καραμπατζάκης τόνισε τις αρνητικές παραμέτρους στη διαχείριση των πληθυσμών του αγριόχοιρου από την έλλειψη σκοπευτικών ικανοτήτων, λόγω της ανυπαρξίας των κατάλληλων χώρων εκπαίδευσης των κυνηγών. Μια απαράδεκτη τακτική από την πλευρά της Πολιτείας, που προκαλεί ζημιά στο θήραμα και, το κυριότερο, είναι επικίνδυνη για τους ίδιους τους κυνηγούς.

Από την πλευρά του, ο χορηγός του αγώνα, ο κ. Γιάννης Ναυπλιώτης της εταιρείας Lambro, συνεχάρη τους παρευρισκόμενους κυνηγούς για τη συμμετοχή τους και ζήτησε την προσοχή τους σε θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των διοργανωτών από τον Σκοπευτικό Ομιλο.

Εκπαίδευση σε κινητή σιλουέτα...

Ο πρόεδρος του Κ. Σ. Καρδίτσας ευχαρίστησε χορηγούς, αρωγούς και τον ομιλητή για την παρουσία τους και εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία μεγάλου αριθμού γουρουνοκυνηγών, λόγω των αγροτικών εργασιών, αλλά και του ότι ήταν εργάσιμη μέρα.

Παρ' όλ' αυτά, πάνω από 60 κυνηγοί και σκοπευτές έπαιξαν, ενημερώθηκαν και βραβεύτηκαν σε μία εκδήλωση που δεν έπρεπε να λείπει από το πρόγραμμα κανενός συλλόγου...

Αποτελέσματα αγώνα σε σιλουέτα αγριόχοιρου 5-4-2014

Κατηγορία Κυνηγών

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Παπούλιας βραβεύει τον κ. Καραμπατζάκη για τη συμμετοχή του με την ενημερωτική ομιλία του στην ημερίδα του Συλλόγου.
Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Παπούλιας βραβεύει τον κ. Καραμπατζάκη για τη συμμετοχή του με την ενημερωτική ομιλία του στην ημερίδα του Συλλόγου.

1. Καμπίσιος Αθανάσιος 2. Παπαβασιλείου Κων/νος 3. Γεωργίου Απόστολος 4. Κοντός Ηλίας 5. Παπαδημητρίου Κων/νος

Κατηγορία Σκοπευτών

1. Κουρδής Ιωάννης 2. Αθανασόπουλος Λάμπρος 3. Φωτόπουλος Αλέξανδρος 4. Βυθόπουλος Χρήστος 5. Αθαναηλίδης Ηλίας 6. Γαλαζούλας Δημήτριος

Αντώνης Μπληζιώτης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Γκίκας

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button