Το ντέρμπι της ΠελοποννήσουΤο ντέρμπι της Πελοποννήσου

Το Παμπελοποννησιακό Derby στον κάμπο των Καλαβρύτων διοργάνωσε ο Oμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας με θήραμα ορτύκι εκτροφής και τον Αγώνα Κυνηγετικής Ικανότητας για τα σκυλιά που έκαναν ακινησία, ενώ τα υπόλοιπα συμμετείχαν στην Εξέταση Φυσικών Προσόντων, την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Το Παμπελοποννησιακό Derby στον κάμπο των Καλαβρύτων διοργάνωσε ο Oμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας με θήραμα ορτύκι εκτροφής και τον Αγώνα Κυνηγετικής Ικανότητας για τα σκυλιά που έκαναν ακινησία, ενώ τα υπόλοιπα συμμετείχαν στην Εξέταση Φυσικών Προσόντων, την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Το ντέρμπι της Πελοποννήσου

Μια ημερομηνία όπου έγιναν αρκετοί αγώνες ανά την Ελλάδα. Αυτό σαφώς καθιστά δύσκολο για τους κατά τόπο κυνοφιλικούς ομίλους να βρουν κριτές και να έχουν συμμετοχές...

Στον Παμπελοποννησιακό Αγώνα Νεαρών αγγλικών δεικτών, όπου συμμετείχαν σκύλοι έως 2 ετών, καλέστηκαν να κρίνουν οι κ. Χήνος Α., κ. Λάμπρου Κώστας και κ. Καραγεωργόπουλος Α. Ολοι τους αποδέχθηκαν την πρόσκληση, με τον κ. Λάμπρου Κώστα να μας εκπλήσσει, γιατί είναι δύσκολο γι' αυτόν να πηγαίνει όπου τον καλούν και είμαστε υπόχρεοι για την αποδοχή των προσκλήσεων.

Εκεί στο Derby υπήρχαν δηλωμένα 44 αγγλικά σέττερ και 17 πόιντερ. Eτσι, λοιπόν, οι κριτές αποφάσισαν να δουν λίγο κάθε σκυλί για να επιλέξουν αν ο τρόπος κίνησής του θα του επέτρεπε να κατακτήσει μια υψηλή θέση, ώστε να διαγωνιστεί αργότερα με το καλύτερο σκυλί του άλλου τερέν για τον τίτλο.

Το ντέρμπι της Πελοποννήσου

Τα αγγλικά σέττερ τα έκρινε ο κ. Χήνος. 1η εξαίρετη για το τερέν των σέττερ ήταν η Alex Afidnai Carmen του Νικολάου και 2η π.κ. η Carlot del Zaglas του Ζάγκλα με κυναγωγό τον Παναγόπουλο.

Τα πόιντερ τα έκρινε ο κ. Λάμπρου, ήταν και ο κατάλληλος για έναν τέτοιο αγώνα. Αφού εξέτασε όλα τα σκυλιά για λίγο προκρίθηκαν τα 7 από τα 17 που είχαν δηλώσει συμμετοχή. 1ος ο Roberto Kapatos Dimitris του Καπάτου, ένα δυνατό πόιντερ, και 2ος ο Kreon tis Stigos του Κοπανά, που ξεκίνησε χαλαρά, παίρνοντας όμως έναν εξαίρετο πόντο.

Το μπαράζ μεταξύ της σέττερ Alex Afidnai Carmen και του πόιντερ Roberto Kapatos Dimitrios το έκρινε ο κ. Καραγεωργόπουλος, δίνοντας στην Alex Afidnai Carmen του Νικολάου το Παμπελοποννησιακό Derby 2014. Τον Αγώνα Κυνηγετικής Ικανότητας με απονομή C.A.C. έκριναν οι κ. Δρίτσας και κ. Χαλαστάνης. Αποδέχτηκαν τις προσκλήσεις μας και δεν είχαν κρίνει πάλι αγώνες του Ομίλου μας. 12 ζευγάρια σκυλιών για τον αγώνα. Ξεχώρισαν με 1ος εξαίρετος Grek πόιντερ του Σκουτέλα, 2ος π.κ. Alex Afidnai Kreon σέττερ του Δέδε, 3ος π.κ. Book σέττερ του Μιχαλόπουλου και ο Pindo el del Astro του Μπαρούνη, που δεν κατάφερε να μπει στη βαθμολογία. Την Εξέταση Φυσικών Προσόντων αναγκαστήκαμε να τη διαχωρίσουμε σε δύο τερέν, αφού στο κάθε ένα από αυτά διαγωνίζονταν 12 ζευγάρια σκύλων. Στο τερέν των ηπειρωτικών καλέστηκε από την άλλη άκρη της Ελλάδας ο κριτής κ. Νιάνιος. Ενα μεγάλο ευχαριστώ από τον Ομιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας για τον αριθμό των σκυλιών που καλέστηκε να κρίνει 35 ηπειρωτικούς δείκτες.

1ος εξαίρετος Dante κούρτσχααρ του Φλόκα, 2ος εξαίρετος Rok κούρτσχααρ του Αντωνόπουλου, 3η εξαίρετη Lakopetra Kira του Λιάπη. Τα υπόλοιπα σκυλιά δεν μπορούσαν να μπουν στην κατάταξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έμειναν και χωρίς χαρακτηρισμό. Εξαίρετος ο Ovelix επανιέλ του Καλιακμάνη, εξαίρετος ο Apolo tou Axaiou επανιέλ του Γιούλη, εξαίρετος Hawk Chasseur Inne κούρτσχααρ του Σφικτού, εξαίρετος Ianos di Nonno Alesandro του Μπεχράκη, εξαίρετη Ira di Nonno Alesandro του Μπεχράκη, πολύ καλός Lakopetra Stark κούρτσχααρ του Λιάπη, πολύ καλή Oria Allain Glaif κούρτσχααρ του Σφικού, πολύ καλός Arion tou Axaiou επανιέλ του Γιούλη. Τα κούρτσχααρ Lakopetra στον αγώνα παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Λιάπη, αφού ο Γιάννης Λιάπης ήταν βοηθός του κ. Νιάνιου.

Ο αγώνας αυτός ήταν ο καταληκτικός για τα αποτελέσματα της βαθμολογίας που θα καθόριζε τον νικητή του Τροπαίου «Αντώνης Κορνάρος και Νίκος Σκαμπαρδόνης». Τροπαιούχος για τις αγγλικές φυλές ο Grek πόιντερ του Σκουτέλα και για τις ηπειρωτικές ο Apolo tou Axaiou επανιέλ μπρετόν του Γιούλη.

Η νικήτρια Παμπελοποννησιακού Derby Alex Afidnai Carmen του Νικολάου κέρδισε έναν πίνακα που είχα προσφέρει ο ζωγράφος Σπύρος Σπηλιακόπουλος.

Ο Ομιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας έχει σελίδα στο Facebook (Κυνηγετικός Ομιλος Αχαΐας).

Ο γεν. γραμματέας Μιχάλης Τζουραμάνης

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button